EtusivuVastuullisesti puhdasta jo lähes 30 vuotta

Vastuullisesti puhdasta jo lähes 30 vuotta

23.3.2021 Ilta-Sanomat

Mari Laaksonen

Henkilöhygienia puhuttaa nyt enemmän kuin koskaan. Kansalaiset puhdistavat käsiään tunnollisesti myös julkisissa tiloissa asioidessaan, mutta mitä annostelijoista käsiin pursotetaan? Mistä allergikko voi varmistua tuotesisällön turvallisuudesta?

Allergiaystävällisistä tuotteistaan ammattilaiskäytössä tunnettu, pitkien perinteiden kotimainen perheyritys Kemvit Oy peräänkuuluttaa läpinäkyvyyttä ja tuoteturvallisuutta. Suomen kokeneimman pesuainekemisti Per Sanbergin käsissä alkanut tuotekehitys kantaa ja kestää aikaa.

– Kemvitin juuret sijoittuvat 90-luvulle, ja vuoteen 2015 asti tuotekehitys oli alalla jo 70-luvulta lähtien toimineen Per Sandbergin käsialaa. Astuin suuriin saappaisiin, kun pääsin jatkamaan hänen elämäntyötään viitisen vuotta sitten, Kemvit Oy:n nykyinen kemisti Mattias Finell avaa historiaa luotettavan tuoterepertuaarin taustalla. Vuosikymmenten ajan tuotanto ja tuotekehitys ovat säilyneet sataprosenttisesti kotimaisina. Suurin osa henkilöhygienia- ja pyykinpesutuotteista on kehitetty alusta asti yhteistyössä Allergia- ja astmaliiton kanssa.

– Allergiamerkki on selkein ja läpinäkyvin keino viestiä turvallisuudesta käyttäjälle, Finell toteaa.

Allergiamerkki on selkein ja läpinäkyvin keino viestiä turvallisuudesta käyttäjälle.

KW Käsihuuhde 80% 500 ml valkoisella pumpulla

Kemvitin tuoteturvallisuus näkyy myös pakkauksissa.

Kemisti Mattias Finell jatkaa Kemvitin ansiokasta tuotekehitystä Per Sandbergin jalanjäljissä.

Juuso Viherlaakso astui pitkäikäisen perheyhtiön toimitusjohtajan saappaisiin vuonna 2014.

Tiedätkö, millä käsiäsi puhdistat?

Kuluneen vuoden aikana käsihuuhteet ovat asettuneet osaksi suomalaisten arkirutiineja. Äkillinen kysynnän kasvu sai hallituksen höllentämään tuotteen valmistuskriteerejä, joten markkinoille pääsivät nyt myös vähemmän tutkituista raaka-aineista valmistetut käsihuuhteet.

– Uusi asetus mahdollisti käsihuuhteen valmistuksen myös niin sanotusta kakkosluokan etanolista, mikä on ilmennyt loppukäyttäjille hirveän pahanhajuisina käsihuuhteina. Lisäksi huuhteiden markkina-arvon räjähdysmäinen kasvu on houkutellut paikalle myös lokkeja, jotka haluavat oman osuutensa kakusta. Tämä on loppukäyttäjälle riski, Kemvitin toimitusjohtaja Juuso Viherlaakso harmittelee. Koronakriisin aikaisten käsihygieniasuositusten seurauksena käsiä puhdistetaan nyt enemmän kuin koskaan. Käsihuuhteiden saatavuuden vakiintuminen julkisissa tiloissa on kehityksenä positiivinen, mutta yliherkkyyksien ja allergioiden näkökulmasta tuoteselosteettomat käsihuuhdeannostelijat ovat haasteellisia. Usein käsihygieniastaan huolehtiva joutuu ottamaan sikaa säkistä.

– Vastuullista olisi kertoa loppukäyttäjälle, mitä annostelija sisältää. Hajusteellinen käsihuuhde voi olla miellyttävä käyttää isolle yleisölle, mutta terveysriski allergikolle, Finell muistuttaa. Kemvit on kantanut oman kortensa kekoon tuoteturvallisuustalkoissa asettamalla annostelijoihinsa tuotetietoisuutta lisäävän tarran. Näin käsihuuhdetta asiakaskunnalleen tarjoava kiinteistön omistaja voi lisätä vastuullisuuttansa loppukäyttäjää kohtaan.

– Avainlippu- ja allergiamerkeillä varustettu tarramme annostelijan kyljessä on käyttäjälle viesti turvallisuudesta. Tarra kertoo myös, että kyseessä on 80 % käsihuuhde, QR-koodi puolestaan ohjaa kuluttajan tuotteen käyttöturvallisuustiedotteeseen, Viherlaakso kertoo.

Vastuullisuus ostopäätöksissä kysyy jatkuvuutta

Vastuullisuus on paitsi läpinäkyvyyttä loppukäyttäjälle, myös eettisiä valintoja ostopäätöksissä. Vuosien varrella vastuullisuuden merkitys kuluttajien keskuudessa on kasvanut tasaisesti, ja kuluneen vuoden poikkeusolot ovat lisänneet kotimaisen tuotannon suosiota ylipäätään. Pitkät perinteet ja suomalaisuus ovat valttikortteja, kun kansanterveys on vaakalaudalla. Kemvitillä toivotaan, että vastuullinen ajattelu säilyisi hankalien aikojen jälkeenkin.

– Ihmismielellä on taipumus unohtaa vastuullisuus, kun ajat helpottuvat ja on taas väljempi hengittää. Tällöin vaarana on, että halpa euro painaakin vaakakupissa taas enemmän kuin kotimaisuus.

Vastuullista on kertoa loppukäyttäjälle, mitä annostelija sisältää.

Olisi tärkeää, että ostopäätöskriteerit tukevat kotimaisuutta myös akuutin kriisin jälkeen. Vain siten yritykset ja julkishallinnon talous voivat elpyä, Viherlaakso painottaa. Vastuulliseen perheyritykseen sijoittamisen vastineena Kemvitiltä saa myös ketterää palvelua ja nopeita, räätälöityjä ratkaisuja puhtauden haasteisiin.

– Tuotekehityksen reagointikykymme on nopea, sillä pitkä historia näkyy vankkana osaamisena. Kokemuksemme vähentää kokeilun tarvetta tuotekehitysprosessissamme, Finell sanoo. Yritykseen sateleva asiakaspalaute vahvistaa kokemuksen tuoman ammattitaidon.

– Ne, jotka tuotteitamme käyttävät, toteavat ne varsin toimiviksi. Tuotteet kehitetään Suomen kovimman veden alueella, joten kun ne saadaan toimimaan siellä, ne saadaan toimimaan myös sisämaassa, jossa vesi on pehmeämpää, Kemvitiltä kiteytetään.

Yritykseen sateleva asiakaspalaute vahvistaa kokemuksen tuoman ammattitaidon.

Kemvit Oy

  • Liikevaihto: 4,9 miljoonaa
  • Työntekijämäärä 14
  • Liiketoiminta-alueet: Pohjoismaat, Baltia, Hollanti, Belgia
  • Päämarkkina-alueet: Pohjoismaat
  • Vienti %: 20

Ota yhteyttä

Lähetä terveiset/palaute Spraymanille tuotteistamme ja palveluistamme.

Ota yhteyttä